Primart, Dečija škola

Mesto za tebe!

Kako škola radi

Grupe i radionice

Primart radionica Primart radionica

Rad se odvija u malim grupama, od šestoro do maksimalno desetoro dece. Deca su raspoređena po grupama prema uzrastu: najmlađi polaznici su predškolskog uzrasta, a svaki naredni razred osnovne i srednje škole prati odgovarajuća grupa u PrimArtu. Nastava se odvija kroz različite kreativne i praktične radionice u kojima se primenjuju sve likovne tehnike i veštine koje se izučavaju na visokim školama likovnih i primenjenih umetnosti, ali su one u potpunosti prilagođene dečjem uzrastu, imaginaciji i slobodi izraza. Ponosimo se time što školu PrimArt ne pohađaju isključivo likovno nadarena deca, već sva koja u sebi osećaju radost stvaranja. Verujemo da je to put kojim se postiže osnovni edukativni cilj umetničke škole: likovno obrazovana deca koja će jednog dana postati ljudi sa izoštrenim estetskim kriterijumima za život i svet oko sebe.

Primart radionica Primart radionica

Škola u prirodi

Skola u prirodi

U vremenu ekstremno brzih estetskih senzacija, čiji su glavni korisnici upravo deca, s idejom da se deca upoznaju sa tradicionalnim likovnim i zanatskim veštinama i da usvoje najlepše od njih. Tokom raspusta PrimArt organizuje dečji letnji kamp u prirodi koji je predviđen za polaznike škole i koji se obično odvija na nekom seoskom domaćinstvu.

Skola u prirodi

Izložbe

Primart izlozba

Od početka osnivanja, škola ulaže velike napore u promovisanju dečjeg likovnog stvaralaštva na ovim prostorima čemu u prilog govore brojne i zapažene samostalne izložbe od kojih izdvajamo: dve izložbe u Etnografskom muzeju, 2008. i 2009. godine, X jubilarna izložba u Dečjem kultirnom centru 2010.god, izložba Slagalice u Galeriji O3one 2011. god, instalacija Reciklažno drvo na Mikser festivalu 2012. godine. Izložbe su ujedno i način kojim škola predstavlja roditeljima, ali i široj javnosti - najznačajnije programe realizovane u proteklom periodu.

Primart izlozba